Monday, June 25, 2012

Besar sungguh kuasa Allah.

haihaaai Assalamualaikum ! :) tadi kan tadi kan taddiiiiiii kaaaaaaaaaan, eton tetiba jee rasa macam nak bukak youtube then tengok video video pasal keajaiban/ bencana yang Allah turunkan dekat dunia kita ni. pastu macam2 dah eton tengok. ada yang menarik, ada yang sedih, ada yang buat jantung eton berdegup degup macam lagu dangdut dagg digg dugg tuu . korang sure takpernah dengar kaan? lagu tu eton dengar time kecik . time eton kecik, korang lagi kecik kot . err koottttt XD lepaaaastuuu, eton pun google image pasal tsunami sebab terjumpa video pasal tsunami. memang bencana ni dah lama jadi, just nak ingat ingat balik supaya diri ni sentiasa ingat akan kuasa Allah yang sangat BESAAAAAARRR :) then eton jumpa gambar masjid masjid yang terselamat masa tsunami tuu . tak hairan pun masjid tu tak hancur macam bangunan2 lain. masjid tu kan rumah Allah . tempat suci. tempat kita beribadat kepadaNya . tapi memang dahsyat laa . siapa yang duduk dalam masjid tu time tsunami pun terselamat (berdasarkan apa yang eton baca. sorry kalau salah info) .


ni haa antara gambar masjid yang terselamat masa tsunami melanda. Subhanallah :')


ajaaaib kaaan? kuasa Allah :) lepas tu lepas tu lepas tuuu kaaaaan, masa lepas tsunami tu berlaku, beberapa ekor hidupan pelik yg kita tak pernah tengok, terdampar kat tepi pantaaai bekas tsunami tu. haa tak sabar nk tengok la tu kan? sabar eh . lempang nak? menurut saintis , mungkin haiwan tu sejenis hidupan yg duduk jauhhhh dekat dasar laut. tapi aneh gila bentuknya . macam haiwan zaman dinasour. *sejak dua menjak ni kalau eton nampak benda pelik je mesti nk kaitkan dengan zaman dinasour. tatau kenapa*


ce tengok ce tengokk . Bismillahirrahmanirrahim :)



very fuyoohhh and fulamak kaan? sekali lagi, kuasa Allah :) tiada yang mustahil di dunia ini kalau dengan izin Allah. kalau eton tengok benda ni depan depan sure dah muntah keluar tulang ikan warna pink dah. apa apa pun, bersama-sama lah kita ambil iktibar dari segala kejadian yang berlaku. semua yang berlaku ada hikmahnya . buat yang terkorban dalam bencana tersebut, Al-Fatihah.


______________________________
thankyou for reading :)
______________________________

2 comments:

  1. Replies
    1. sesungguhnya tiada yang lebih hebat dari kuasa Allah :)

      Delete